Renate in Oeganda

Sponsoractie!

Hoi allemaal,

Een leuk berichtje uit Oeganda; of eigenlijk nog meer gewoon uit Nederland.

Ik ben nu een aantal weken bezig bij het project BEHOD en de conclusie na deze weken is dat wat er nu staat het begin is van een project dat ontzettend veel potentie heeft. Maar… er moet nog erg veel gebeuren om het project verder te helpen.

Er veel behoefte aan een aantal basiszaken zoals een fatsoenlijke plek om te koken en gezamenlijk te eten. Buiten het volgen van lessen op het complex is er eigenlijk niets te doen voor de studenten. Vanwege hun beperking kunnen ze (zeker ’s avonds) moeilijk van het terrein af. De bedoeling is dan ook om – zeker om de komende maanden – een aantal leuke activiteiten op te zetten voor de studenten, bijvoorbeeld in de vorm van sport en spel.

Ten slotte (en dit is misschien wel het belangrijkste) heeft de ontwikkeling van het project veel aandacht (en geld) nodig. Het gaat dan natuurlijk om het uitbreiden van het studiecentrum, maar vooral ook om het opzetten van activiteiten en werksoorten om inkomsten te creëren zodat het project uiteindelijk niet meer afhankelijk is van losse donaties of van het inkomen van Paul, maar op eigen benen kan staan. Kortom: om verder te bouwen is geld nodig.

Job Bohnen en Daisy Tiemes – twee vrienden van mij in Nederland – zijn druk bezig met het opzetten van een sponsoractie. Deze sponsoractie bestaat uit twee onderdelen: een veiling op marktplaats en een skeeleractie.

[simage=125,288,n,center,]

Skeeleractie

Op 2 mei doen Job en Daisy mee aan de Zutphense Lentetourtocht; een skatetourtocht die wordt georganiseerd door de Zutphense IJsvereniging. Ze gaan 45 (!) kilometer skaten en laten zich daarbij sponsoren. De opbrengst van deze sponsoractie gaat naar BEHOD.

Klik hier voor meer informatie en inschrijven.

Veiling op Marktplaats

Op Marktplaats wordt een aantal sportartikelen geveild waarvan de opbrengst regelrecht naar BEHOD gaat. Het gaat om de volgende artikelen:

-   Nike sportbroek, gesigneerd door Jochem Uytdehaage (klik hier voor artikel op Marktplaats)

-   TVM Schaatsjack/sportjas voor dames (klik hier voor artikel op Marktplaats)

-   NIKE SWIFT SKIN Schaatspak (klik hier voor artikel op Marktplaats)

Job en Daisy, echt helemaal super dat jullie dat aan het organiseren zijn! Alvast heel veel succes voor 2 mei en natuurlijk het trainen (ik heb begrepen dat jullie hier al druk mee bezig zijn)!

En voor alle andere bezoekers van deze site geldt natuurlijk: sponsoren:-)!!

[simage=124,288,n,center,]

« Previous post
Next post »

2 ResponsesLeave one →

 1. Marleen

   /  May 1, 2010

  Cool! Zelfs de krant gehaald, zet hem op!!

 2. Daisy

   /  May 1, 2010

  Er staat in de zaterdageditie van de Stentor een artikel over het project en de sponsoractie die Job en ik samen hebben opgezet. Via onderstaande link kom je bij het artikel.

  http://www.destentor.nl/regio/zutphen/6625092/Skeeleren-voor-opvangproject-Uganda.ece