Renate in Oeganda

Thuis…

Als je voor lange tijd naar het buitenland gaat dan weet je dat je het een en ander gaat missen. Je ziet toch je vrienden en familie een hele tijd niet en communiceren via het internet is net even wat anders dan elkaar ‘echt’ zien. Het gekke is dat wanneer je zo’n eind weg bent van huis, je bijna niet door hebt dat het leven een aantal duizenden kilometers verderop gewoon doorgaat. Wanneer ik contact heb met mensen thuis en ik hoor alle nieuwtje en ontwikkelingen, dan denk ik vaak van ‘Oh ja, daar gaat het allemaal ook gewoon door natuurlijk’.

Heimwee heb ik hier bijna niet. Natuurlijk vind ik het ontzettend leuk om berichtjes vanuit Nederland te krijgen en verheug ik me echt ontzettend op al het bezoek dat vanaf juli deze kant op gaat komen. Heel eerlijk gezegd nog wel het meest op de tien dagen dat Merette hier is en dat we lekker bij het zwembad gaan hangen, (Disney)filmpjes kijken en natuurlijk een wildpark gaan bezoeken.

Toch zijn er momenten dat je wel heel duidelijk weet dat je wel degelijk belangrijke dingen mist thuis. Deze week is er zo’n moment.

                      

Pleintje

Al vanaf heel kleins af aan het ik drie vriendinnen: Renske, Esther en Marlies. We hebben jarenlang op hetzelfde pleintje gewoond en ontzettend veel gedaan. Van verstoppertje spelen op het plein tot verkleedpartijtjes (met natuurlijk ruziemaken om de mooiste jurk) en – toen we wat ouder werden -pleinfeesten organiseren, ons eerste kleedgeld opmaken, uren hangen en kletsen op de tafeltennistafel en natuurlijk ’s avonds op stap. De afgelopen jaren zien we elkaar wat minder door studies in andere steden en zijn onze levens wel flink veranderd. Toch spreken we nog een aantal keer per jaar af om gezellig uit eten te gaan met z’n vieren en bij te kletsen.

Dit jaar is voor ‘ons’ groepje wel een heel bijzonder jaar. Marlies verwacht in mei met Ruben haar eerste kindje en donderdag 29 april gaat Renske trouwen met Wouter. Twee gebeurtenissen (eigenlijk drie met het vrijgezellenfeest meegerekend, waarvan ik heb begrepen dat het een groot succes was :-) ) waar ik dus niet bij kan zijn.

En dan is thuis wel echt ver weg.

 

Renske en Wouter

Renske en Wouter, ik wil jullie via deze weg een supermooie dag toewensen donderdag. Ik hoop dat het inderdaad de mooiste dag van jullie leven wordt. Natuurlijk (naast wat inspanningen in Nederland van Marlies en Esther waar ik lekker nog niets over mag zeggen) heb ik geprobeerd hier een passend Afrikaans cadeau voor jullie te regelen, dat ook nog eens in de koffer richting Nederland past.

[simage=131,288,y,center,]

Het is een schilderij geworden met als thema liefde. Ik ben eerst op zoek gegaan naar het Afrikaanse thema ‘marriage’, maar hier betekent dat vaak een man en een vrouw met daaromheen zeker acht kinderen. Dat leek me wat voorbarig. Liefde paste beter. Het schilderij is speciaal gemaakt voor jullie door (volgens iedereen die ik het gevraagd heb) de beste schilder van Jinja (Angeloo) en ik heb zelf ook een klein stukje mogen schilderen. Ik hoop dat jullie hem mooi vinden. De komende maanden moeten jullie het nog even met de foto’s doen, maar in november komt hij jullie kant op en drinken we nog een goed glas champagne op jullie bruiloft!

         

Nogmaals: een supermooie dag toegewenst donderdag en ik kijk natuurlijk ontzettend uit naar alle foto’s!

[simage=133,288,y,center,]

« Previous post

6 ResponsesLeave one →

 1. Lia Naberhuis

   /  May 2, 2010

  hallo Renate

  ik ben een kennis van jouw vader en moeder van de Deventer Sportploeg
  via jouw moeder heb ik de website doorgekregen, en die lees ik met heel veel
  belangstelling. mooie foto’s en verhalen van jou in het verre Afrika
  ik wens je nog heel veel liefde wijsheid en geluk en zal je site blijven volgen
  lieve groetjes uit Deventer van
  Lia Naberhuis

 2. Marleen

   /  May 1, 2010

  :)

 3. Hey Renate!!

  Gevonden!, al een beetje bijgekomen van gister?
  Je hebt een leuke site, en als ik volgene maand in NL ben kan ik je mooi volgen daar!!

  Kus en tot snel
  Daphne

 4. ineke en frans busman

   /  May 1, 2010

  Hallo Renate.
  Van je moeder hebben we je naam van de website gekregen.
  We vinden het leuk al die verhalen te lezen en de fotos te bekijken.
  Je hebt al heel wat meegemaakt. Wat een mooi schilderij heb je gemaakt(laten maken) voor
  Renske en Wouter.
  We wensen je heel veel succes met al je plannen voor je project.
  Groetjes van Frans en Ineke.

 5. Renske

   /  April 28, 2010

  Lieve lieve Renate,

  Lees ik toch op de avond voor de grote dag jouw prachtige verhaal! Ik moet zeggen dat ik erdoor geraakt ben. Ik vind het ontzettend jammer dat je er niet bij gaat zijn. Ook al zien en spreken we elkaar niet wekelijks meer. We delen toch ook een heel verleden samen en dat betekent toch het een en ander.
  Ik vind het wel echt super dat je zo aan ons gedacht hebt daar! En het schilderij ziet er op de foto’s prachtig uit. Die gaat zeker een mooi plekje krijgen aan de muur…
  Zodra ik foto’s heb, laat ik ze je zien, zodat je toch een beetje kan zien wat er allemaal gebeurd is! En natuurlijk zal je wat verhalen horen.
  Ontzettend bedankt voor je mooie verhaal hier! Ik zal nog even aan je denken morgen.

  Liefs en een dikke kus,
  Renske

 6. Roosmarijn

   /  April 28, 2010

  Mooi :)

  Schilderij en stukje!