Renate in Oeganda

Queen Elisabeth

 

Ik heb al een keer geschreven over ‘op safari gaan’. Toen kwam ik eigenlijk ook al tot de conclusie dat foto’s hierover eigenlijk veel meer zeggen dan een heel verhaal.

Sinds anderhalve week maken mijn oma en oom Oeganda onveilig. Elk jaar ‘leent’ (zoals mijn oma dat zelf zegt) zij haar zoon even van haar schoondochter en gaan ze samen op vakantie. Dit jaar dus als bestemming Oeganda.

Ook dit keer kwam er voor mij weer een hele grote tas spullen mee waaronder kaas, hagelslag, allemaal leuke spullen voor het project en zelfs pepernoten.

[simage=420,288,n,center,] 

De eerste vier dagen van hun reis zijn oma en Remco in Jinja om mijn project te bezoeken en natuurlijk om lekker rond te kijken en te winkelen. Vervolgens is er een rondreis gepland door Oeganda. Tijdens deze rondreis bezoeken ze ook het park Queen Elisabeth te bezoeken. Hier ben ik nog niet geweest en na wat overleg met de reisgids blijkt dat nog wel geregeld kan worden dat ik in Queen Elisabeth een paar dagen kan aanhaken.

Dus… ik ben vorige week weer op safari geweest (ik geef onmiddellijk toe, het leven van een vrijwilliger in Afrika is zwaar). Queen Elisabeth is weer een heel ander park dan de andere parken die ik tot nu toe heb bezocht. Het ligt in een oud kraterlandschap. Het park zit dus vol met oude, inmiddels begroeide kraters en kratermeren. Daarnaast ligt het park aan de voet van het Rwenzori gebergte en grenst aan Lake George en Lake Edward (die weer worden verbonden door een groot kanaal). Met andere woorden: het is een bijna sprookjesachtig landschap.

[simage=433,288,n,center,]

Buiten het op safari gaan was het voor mij natuurlijk ook weer een paar daagjes lekker in de luxe met lekker eten, ’s avonds gezellig borrelen en een warme douche (zelfs een keer een warm bad met uitzicht over het park). In de verschillende lodges kon ik helemaal de blits maken met het beetje Luganda dat ik inmiddels spreek en de gids vond dit zo leuk dat mijn oma en oom de rest van de tijd standaard jaja (oma) en kuja (oom) werden genoemd (dit spreek je uit als djadja en koedja).

In het park zijn we een aantal keer op game drive geweest, we hebben een boottocht gemaakt en hebben ook één ochtend rondgereden om alle kratervalleien en kratermeren te bekijken. Ondanks dat er in verhouding in Oeganda nog steeds weinig wild zit (Amin heeft in zijn tijd heel veel afgeslacht) hebben we veel vogels, olifanten, herten, buffels en leeuwen gezien. En het is zelfs gelukt om drie luipaarden te vinden, de enige van de ‘Big 5’ die ik nog niet had gezien.

 

Kortom, een paar erg geslaagde dagen en zoals ik aan het begin al zei: de foto’s zeggen genoeg! En natuurlijk was het ook helemaal super om weer helemaal bij te kunnen kletsen.

[simage=441,288,n,center,]

[simage=438,288,n,center,]

Naar fotoalbum

Plaats reactie

« Previous post

9 ResponsesLeave one →

 1. Marleen

   /  October 26, 2010

  WOW!
  dat ziet er heeel mooi EN heel gezellig uit!
  Dikke liefs!!
  xxxx

 2. rina

   /  October 23, 2010

  ha die renate,
  ik heb vandaag je moeder, vader en zusje gesproken op de spelen in raalte. Je zus heeft lekker fanatiek gezwommen en je vader was druk in de weer om weer leuke kiekjes te maken
  ik hoorde van je moeder van je reis,
  dus vandaar ook even een krabbel voor jouw
  wat een leuke verhalen en een hele belevenis.
  ik ben wel een beetje jaloers, (ben geloof ik toch wat te vroeg geboren)
  ik gun het je van harte en het is inderdaad hard werken
  geniet lekker en maak er een te gekke tijd van
  liefs van je leidster van heel lang geleden ha ha ha

 3. Frans en Ineke

   /  October 13, 2010

  Hallo Renate,

  We genieten van de mooie verhalen die je iedere keer weer op je site zet.
  Wat leuk dat je al weer bezoek had uit holland, en dit keer nog wel je oma en oom.
  Bof jij even dat je mee kon op safari. De fotos zijn prachtig.
  Groetje van Frans en Ineke.

 4. Sjoerd

   /  October 13, 2010

  Bij het zien van die foto’s krijg ik echt heimwee. Tja gevalletje van Bambi. Ik weet het.
  Gaaf trouwens dat je de luipaard rennend hebt gezien!!!

 5. Daphne

   /  October 13, 2010

  Renate het aftellen begint nu ook voor jou! Wat een gave foto hebbje van die cheeta.
  Geniet nog van je tijd daar!! Hier wordt het koud!! Erg wennen zou zo terug willen alleen al voor het weer.
  Dikke kus
  Hoe is het eigenlijk met het restuart van behod?

 6. Wow! Alweer zo’n mooi park….
  Geniet ervan, je werkt er hard genoeg voor!

 7. Tjaaaaa ……………………………………………………………,
  -
  -

  En hier is het koud (10 graden) en hebben we de kachel aan.

 8. Roosmarijn

   /  October 12, 2010

  wauw…