Renate in Oeganda

Hallo pepernoot etend Nederland!

 

Hier pepernoot etend Tanzania! We vonden het wel weer tijd voor een teken van leven en zijn dus even een internetcafé (lees: super de luxe hotel met wifi) met lekkere koffie (kaawaaa) ingedoken!

 [simage=479,288,n,center,]

Na een kort weekje Jinja zijn we met de bus naar Nairobi vertrokken. De planning was om eigenlijk één nachtje in Nairobi te blijven, maar omdat Marleen de laatste dag in Jinja een ongelukje heeft gehad met een Boda (motortaxi) en haar knie in plaats van beter toch steeds slechter werd, hebben we de tweede dag toch maar even het ziekenhuis opgezocht. Een dag later mocht ze (met krukken, een hele zak met pillen én na een ontbijtje op bed) het ziekenhuis pas weer verlaten en waren we dus even wat minder mobiel dan van tevoren gedacht. Toch hebben we in Nairobi wel een gezellige tijd gehad! We hebben twee artiesten weten te strikken voor het festival van volgende week in Jinja en we zijn lekker veel naar de supermarkt geweest (je hebt hele mooie in Nairobi, en als je in Sri Lanka of Uganda woont, ga je dat ineens heel erg waarderen).

 

Na Nairobi zijn we met een nachttrein doorgegaan naar Mombasa. Het was een lange rit met flink gehobbeldebobbel, maar door een heel mooi savannelandschap (zagen we toen de zon opkwam) langs het laatste stuk stonden er allemaal kinderen langs de rails te zwaaien. Mombasa is ineens weer een hele andere, bijna on-Afrikaanse wereld. In deze stad wonen verhoudingsgewijs veel moslims. De stad staat helemaal vol met moskeen en veel vrouwen dragen een burka. Daarnaast is het er echt ontzettend warm. Af en toe hadden we het idee dat we meer in het midden oosten rondliepen dan in Kenia.

 

Na twee dagen in Mombasa zelf, twee dagen aan het supermooie strand (wit strand, blauwe zee en palmbomen!) in een stadje vlakbij Mombasa (Diana’s Beach) te hebben geluierd, na Harry Potter te zijn geweest in een hele mooie bioscoop (waar we voor de film allemaal even moesten opstaan om het Keniaanse volkslied te zingen) en na te hebben geleerd dat we in Nederland Amsterdamnisch praten zijn we doorgegaan naar Arusha in Tanzania.

              [simage=490,288,n,center,]            

Vanuit Arusha hebben we twee super safari dagen gehad in Lake Manyara en de Ngorongoro Crater. Na een pittige onderhandeling konden we voor een leuk prijsje twee dagen aansluiten bij een groep die een vijfdaagse safari had geboekt. Onze reisgenoten bleken drie Tiroler-Duits sprekende-giechelende Italiaanse wijnboeren te zijn. We hebben veel lol met (en om) dit vrolijke drietal gehad. In Lake Manyara hebben we oog in oog gestaan met olifanten, heel veel apen, giraffen, zebra’s, hippo’s, prachtig gekleurde vogels en Pumba!! Na de overnachting gingen we verder op pad naar de Ngorongoro krater, een drie miljoen jaar oude krater vol met wild.

 

De krater is een heel bijzonder landschap. Met een jeep zijn we via smalle weggetjes helemaal naar beneden afgedaald (net als de droomvlucht in de Efteling). In deze krater zagen we heel veel Johan (Straussvogels volgens het Tiroler drietal) en hebben we naast al het andere wild ook leeuwen gezien. Twee leeuwen hadden net een wildebeest (gnoe) gevangen en zaten vlak naast het pad uit te hijgen van hun strooptocht. Heel erg indrukwekkend om te zien.

[simage=503,288,n,center,] 

Inmiddels zitten we een paar uurtjes later in de bus dit stukje af te schrijven, waar we worden vergezeld met heel veel mensen, maar ook kakkerlakken, kuikens en verkopers met (gebakken)bananen/stokjes vlees/water/koekjes/telefoonkaarten. Als het een beetje mee zit komen we over zo’n 20 uur weer thuis in Jinja aan! En hopen we dat Sinterklaas dit jaar Jinja weet te vinden ;)

 

Kijk… jullie hebben dan wel de echte Sinterklaas, maar wij hebben lekker heeeeeeeeeeeeeel veel pieten.

[simage=504,288,n,center,]

[simage=488,288,n,center,]

Naar Fotoalbum

Plaats Reactie

« Previous post
Next post »

5 ResponsesLeave one →

 1. Sjoerd

   /  December 6, 2010

  helaas zijn jullie al terug in Jinja.
  Of hebben jullie ook Safari bier geproeft??

  Cheers,
  Sjoerd

  • Renate

    /  December 7, 2010

   Neej, we zijn alleen aan het kilimanjaro bier geweest! En inderdaad nu weer lekker aan de Club en Nile Special ;-)

 2. Roderic

   /  December 5, 2010

  Wat een leuk verhaal. Jammer dat je totaal misplaatste vergelijking tussen Zwarte Piet en de inheemse kleurling in het voormalig wingewest zo veel afbreuk doet aan je interessante verslag. Schande, bah! Renate is PVV!

 3. Hoi Renate,
  Zo te horen gaat het Sinterklaasfeest wel lukken!
  Alleen… jullie hebben dan wel heeeeeeeeeeeeeel veel Pieten, maar hebben jullie eigenlijk wel een schoorsteen? Zonder schoorsteen natuurlijk geen cadeautjes….

  Hartelijke groet vanuit een ontdooiend Nederland,
  Coen