Renate in Oeganda

Kidepo Valley National Park

 

Kidepo Valley is een wildpark in het noorden van Oeganda, tegen de grens van Sudan. Het park wordt gevormd door twee valleien; de Narus Valley in het zuidwesten van het park en de Kidepo Valley in het noordoosten.

 

Vanwege het conflict in het noorden van Oeganda zijn er in Kidepo Valley de afgelopen twintig jaar nauwelijks toeristen geweest. Dit merk je aan verschillende zaken. De wegen naar het park zijn slecht, er is weinig accommodatie voor toeristen (je kunt óf heel low budget bijvoorbeeld kamperen óf je kunt slapen in de Apokalodge voor 450 dollar pp). Aan de rand van het park staat nog een oud gebouw dat ooit door Amin is gebouwd, maar nu een ruïne is omdat niemand er meer naar om heeft gekeken. Het park is zelf nog volledig ongerept.

 

Vorige week heb ik een bezoekje gebracht aan Kidepo Valley NP. Een prachtig park met veel hoogteverschillen, verschillende landschappen, droogstaande rivierenbeddingen (waar maar een paar dagen per jaar water door stroomt) en veel verschillende dieren (waaronder zebra’s en struisvogels, die in  Oeganda vrij zeldzaam zijn).

 

Wat wat misschien nog wel het meest bijzonder is aan dit park: je kan er dagenlang rondrijden zonder ook maar één andere auto tegen te komen. Iets wat in andere wildparken echt niet meer kan.

 

 

Ik denk dat de foto’s verder genoeg zeggen!

 

Plaats reactie

Naar fotoalbum

Next post »

4 ResponsesLeave one →

 1. Siestah kuku!

   /  April 27, 2011

  Dikke prima!! Ziet er eruit als een supertrip!
  Nog even flink genieten van die laatste weekjes!!
  Jeweetoch xx Marleen

 2. Esther

   /  April 26, 2011

  Zo gaaf!!!!!!!!!!!

  Als ik dit zie dan weet ik het weer zeker, ooit wil ik nog eens naar Afrika naar een wildpark…..

  X Es

 3. Roosmarijn

   /  April 26, 2011

  aso

 4. Sjoerd

   /  April 22, 2011

  Looking good. Toch Jammer dat ik daar niet ben geweest. Aan de andere kant mooie reden om nog een keer naar oeganda te gaan.